Maak jij hét verschil bij je klanten ?

High Performance en Klantbeleving

Wat maakt hét verschil?
Wees niet gerust met tevreden klanten, maar bouw aan loyale klanten!
Door veel bedrijven wordt een 7 in een klanttevredenheidsonderzoek al vaak gezien als een geruststellend en goed cijfer. Niets is minder waar! Bij een score t/m 8 is de klant nog steeds onverschillig ten opzichte van jouw bedrijf en zeker niet loyaal. Deze klant kan dus makkelijk vertrekken naar een concurrerend bedrijf.

Om loyale klanten te bouwen gaat het er om op een aantal relevante, emotionele ‘momenten van de waarheid’ in de processen van communicatie, propositie, sales, service en klantbeleving hoger dan een 8,5 te scoren. Hoe komt je erachter wat uw klant echt raakt? Het antwoord op deze vraag is gelegen in het kennen van de emoties van de klant. Vraag: hoe goed kent je jouw (belangrijkste) klant(en) nu echt?

Implementatie: de stappen op weg naar excellente klantbeleving

  1. Welke klant(groepen) zijn voor jou echt van belang in uw organisatie (denk aan de 80-20 regel: 20% van de klanten zorgt voor 80% van de omzet). Deze stapt vergt enige analyse.. maar levert jou ook veel op. Bepaal je doelgroep(en)!
  2. Achterhalen wat nu hét verschil maakt in de beleving van deze klant(groepen) en op welk moment deze klant contact heeft met jouw onderneming
  3. Creatief zijn en nieuwe ideeën verzamelen die het verschil kunnen maken en een geluksexplosie geven bij de klant op momenten van de waarheid
  4. De nieuwe ideeën systematisch organiseren als onderdeel van de totale dienstverlening en propositie

Doe je mee aan het bouwen van loyale klanten ? Ideeën zijn welkom in deze blog. Welke geluksexplosies heb je zelf ervaren als klant? Of.. welke WOW-momenten heb jij ingebouwd in je proces voor zeer gelukkige klanten ? Ook (juist) de kleine zaken tellen !

 

Gelukkige klanten maken hét verschil en zijn ambassadeurs voor het leven!

Gelukkige klanten maken hét verschil en zijn ambassadeurs voor het leven!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *